Дан школе

14. марта 2022.

Драги ученици, учитељи и наставници,

 
Наша школа данас, 14. марта, слави Дан школе, слави свој 119. рођендан и дан рођења Драгољуба Илића.
Наше протекле године сведоче о рађању, развоју и обликовању наше школе, о вредним људима који су своја знања и љубав уткали у будућност, о ентузијазму и настојању да наша школа буде још боља, о генерацијама ученика који су стеченим знањем досегли широке и ведре видике живота.
Наша школа, благородна и блистава, непрестано тежи да постави здраве темеље, да подржи и оствари младалачке снове и са радошћу проживи искричаву светковину одрастања.
Наша школа, достојанствена и узвишена, сигурно корача кроз будућност. Верује да се слободно може ка новим изазовима и знањима. Она обликује младе људе којима се са разлогом поноси и који инспиришу за нова стремљења.
Наша школа, топла и срдачна, развија маштовитост и самосталност, подстиче искреност и веру у себе. Стрпљиво учи да за знањима вечно морамо трагати, да морамо остати радознали и критични, да морамо бити увек хумани и образовати се за позиве које ћемо радити са радошћу.
Са поносом што сте и ви део живота наше школе честитамо вам још једну годишњицу постојања и желимо да и даље обликујете чудеса од знања и талената и остављате драгоцене трагове.